Бъди закрилник на мечките

С всеки изминал ден ние, хората, губим по малко от връзката си с природата. Поставяме в опасност равновесието, което поддържа живота и здравето на нашата планета и всички живи същества, които я населяват.

Никога не е било по-ясно, че нашето бъдеще е неразривно свързано с бъдещето на Земята и всички нейни екосистеми. Независимо дали са далеч от нас – на другия край на света – или в съседство с домовете ни.

И все пак, въпреки времената, в които живеем, точно ние, хората, имаме силата да обърнем тенденцията и да спрем загубата на природа и биоразнообразие.

През ноември 2020 г. от WWF заявихме желанието и готовността си да стартираме научно-базирана програма за опазване на мечките и предотвратяване на конфликта им с хората. Над 2000 българи се отзоваха на нашия апел за помощ и подкрепиха създаването на Спасителния мечешки отряд. Той вече е на терен и работи.

Как пазим мечките в България?

1. Ако няма гори, няма да има и мечки. Опазването на местообитанията им от изсичане и унищожаване е от ключово значение. Нашата цел е вековните и истински ценните за биоразнообразието гори да бъдат опазени от човешка намеса.
2. Стараем се престъпленията в дивата природа – незаконни сечи и бракониерство – да бъдат установявани навреме, а виновните лица да получават адекватни санкции.
3. Започваме проучвания на мечките там, където има най-голяма опасност за възникване на конфликт. Ще работим заедно с местните общности, за да търсим решения за дългосрочно предотвратяване на тези конфликти. Така и Спасителният мечешки отряд ще може да се отзове бързо и адекватно в случай на необходимост.

Помогни на WWF да изпълнява мисията си – да изгради бъдеще, в което хората живеят в хармония с природата.

Бъди закрилник на мечките в България и ни помагай да направим така, че и мечки, и хора да живеят добре – без страх,  без опасност за живота, щастливи в отглеждането на следващото поколение.

КАК ДА СТАНЕТЕ ЗАКРИЛНИК?
 
Вярваме, че заедно с вас ще подарим истинска грижа на мечките за години напред!
 
Лесно е да станеш закрилник на мечка!

1. Избери вид и сума на дарението.
2. Въведи име и имейл за своя сертификат за дарение.
3. Избери удобен начин за плащане.
 
При достигане на дарение от 70 лв. или повече, при теб ще пристигне колекционерското ни плюшено мече.
 
Не се колебай, а още сега направи дарение!
 
Благодарим ти от сърце за подкрепата!

 

Подаръци от WWF

Подаръци от WWF


* Сертификат за дарение
* Плюшено мече при достигане на дарение от 70 лв.