Подкрепете дейността на WWF у нас

Началото

WWF – Световен фонд за дива природа е създаден от британски природозащитници и хора на бизнеса. Всичко започва през 1960 г., когато сър Джулиън Хъксли, известен британски биолог и първи директор на ЮНЕСКО, посещава Източна Африка, за да посъветва организацията на ООН за култура как да опазва биоразнообразието в района.

При завръщането си в Лондон, той публикува няколко статии, в които предупреждава британското общество, че скоростта, с която се разрушават хабитати и се изтребват животни е толкова висока, че в следващите 20 години ще изчезне напълно по-голямата част от дивата природа на Източна Африка.

На 11 септември 1961 г. WWF е официално основана и регистрирана като благотворителна организация, базирана в Швейцария. Тя се превръща в една от най-големите и най-уважавани независими природозащитни организации в света.

WWF у нас

От 1998 г. WWF работи и в България по сериозни предизвикателства, сред които:

- проучване и опазване на вековните гори;
- възстановяване на крайречни гори;
- опазване на есетровите риби в река Дунав;
- подкрепа за традиционните селски стопани и природоопазващия туризъм;
- насърчаване на възобновяемата енергия и енергийна ефективност;
- непрекъсната борба с незаконните икономически дейности в защитените природни местности.

Имаме нужда от вашите дарения, за да продължим успешната си работа и заедно с вас да допринесем за по-доброто състояние на нашата природа.

Подаръци от WWF

Подаръци от WWF

• Личен сертификат за дарение*
• Оригами на панда
• Плюшена играчка панда при достигане на дарение от 50 лв.


 
some_text

* Сертификатът и оригамито се изпращат само в електронен вид по имейл.

Така спестяваме разходите за по-твърда хартия, цветен принтер и по-здрава опаковка и използваме спестените средства за природозащитните ни дейности.