СПАСЕТЕ БЪЛГАРСКИЯ РИС!

Помогнете на риса да се върне в България трайно!

Знаете ли с колко трудности се сблъсква рисът днес? Запасите му от храна са силно ограничени, а към малкото останали се домогва човекът. Да, за съжаление хората са сред най-големите врагове на този удивителен бозайник.

Територията, на която рисът е принуден да търси все по-оскъдната си храна, се смалява непрекъснато. През нея хората прокарват пътища, строят сгради, изхвърлят боклуци... Но като смела и решителна котка, рисът продължава да оцелява. Въпреки всичко.

Ето защо рисът се нуждае от Вашата помощ.

Застанете зад каузата на WWF България и така ще помогнете на този изключителен представител на семейство Котки да се върне в българските гори и да живее спокойно в тях.

Малки, но редовни дарения ще ни помогнат да спасим дома на риса – вековната българска гора – преди да е станало твърде късно. Нашата цел е да запазим колкото можем повече гори, за да осигурим така необходимата среда, в която рисът да има добър шанс за оцеляване. Досега засадихме над 90 000 дръвчета. Проучихме 750 000 ха гори в 45 горски стопанства, за да открием колко от тях са истински ценни и трябва да останат без човешка намеса. Но винаги можем да помогнем още.

Със средствата от Вашата подкрепа ще насочим усилията си натам, където ще постигнем най-много за опазването на застрашения вид. Това означава просто, че повече малки рисчета и техните грижовни родители ще имат по-сигурен и по-щастлив живот, без болка и страдания. Нищо повече.

Но дори и това е достатъчно, нали?

И Вие можете да помогнете!
Побързайте - важно е да действаме заедно сега и да спрем безразборното опустошаване на българската гора! Кликнете върху бутонаИ аз ставам закрилник“, за да направите дарение за опазване на горите, които са дом на българския рис.

Подаръци от WWF

Подаръци от WWF

 
• Личен сертификат за дарение*
• Оригами на рис
• Плюшена играчка рис за месечни дарители при достигане на дарение от 50 лв.**


 
some_text

* Сертификатът и оригамито се изпращат само в електронен вид по имейл.

** Плюшеният рис се изпраща като подарък само на ежемесечни дарители. Ако желаете да получите риса веднага, можете да го поръчате в онлайн магазина на WWF.