КАК СЕ СЪЗДАВА ИСТИНСКА ГОРА?

Създаването на истинска гора не започва и не свършва с посаждането на фиданките. Истинската, естествена гора не е просто сбор от дървета на едно място. Тя е уникален жив организъм. Множество от различни видове дървета и растения, животни и птици, насекоми и гъби. Само природата може да го създаде по този начин. За нас остава единствено да се учим от нея и да ѝ подражаваме.

Нашият екип постигна нещо нечувано досега. Поставихме началото на нова гора като засадихме фиданки не от един вид, не дори и от два вида, а от цели 8. При това на мястото на някогашно незаконно сметище. След години това ще бъде прекрасен дом за бозайници и птици. Дори и за рибите в реката, защото дърветата ще хвърлят сянка върху нея.

Ще има място и за хората – да поседнат на хладина и да се любуват на красотата, да покажат на децата си как са допринесли за опазването на райско кътче по брега на р. Марица.

Често ни пишат, че трябва да има повече залесявания, че е важно да се засаждат дръвчета. Така е. Но трябва да бъде по правилния начин. А ние знаем кой е той.

Посветили сме се на горите по бреговете на реките. Някога те са били истински райски кътчета за животни, птици, риби, хора. Днес по-голямата част от тях са унищожени и това е проблем, за чието разрешаване се стремим да помогнем.

Използвайте опциите за дарение онлайн по-горе. Можете да платите с paypal, кредитна или дебитна карта, банков превод, работна заплата, с sms абонамент с текст DMS GORA на 17777 (за всички мобилни оператори). Просто изберете най-удобния за вас начин.

Благодарим ви от сърце!

Подаръци от WWF

Подаръци от WWF

 
• Личен сертификат за дарение*
Плюшена играчка рис при достигане на дарение от 70 лв.

 
some_text

* Сертификатът се изпраща само в електронен вид по имейл.