Помогнете на WWF да опазва вековните гори у нас

Горите в България покриват една трета от територията на страната. Но само около 4% от тях са се запазили като „девствени гори“, неповлияни от човешка дейност.

Над половината от тези последни вековни гори НЕ попадат в защитени територии. Това означава, че те НЕ се ползват с висока степен на закрила и във всеки момент могат да бъдат унищожени. Дори старите гори в природните и национални паркове не са в безопасност.

Ние от WWF обикаляме и описваме последните останали вековни гори у нас, за да бъдат запазени без човешка намеса.

Доста често се натъкваме на незаконна сеч. Пускаме сигнал до отговорните власти и следим преписката. Настояваме за отговор и за наказания в случай на установено нарушение, което може да отнеме много време, човешки ресурс и пари.

През последните няколко години обходихме територии в Родопите, Странджа, Стара планина, Средна гора. Работата на WWF не е еднократна кампания, а дългосрочен ангажимент. Тя е трудна и изпълнена с ежедневни предизвикателства.

Защо имаме нужда от вашата подкрепа?

Колкото повече стари гори обхождаме, толкова повече от тях можем да опазим. Най-често те се намират в труднодостъпни и много високи части на планините.

Проучването изисква много добра физическа подготовка, храна и гориво, и най-вече отлични познания за старите гори, които се обикалят.

Дарете лесно и бързо с PayPal, epay или банков превод. Имаме нужда от вашата помощ, за да успеем в опазването на последните вековни гори в България.

Подаръци от WWF

Подаръци от WWF

 
• Личен сертификат за дарение*
• Оригами на рис
• Плюшена играчка рис за месечни дарители при достигане на дарение от 50 лв.**


 
some_text

* Сертификатът и оригамито се изпращат само в електронен вид по имейл.

** Плюшеният рис се изпраща като подарък само на ежемесечни дарители. Ако желаете да получите риса веднага, можете да го поръчате в онлайн магазина на WWF.