Помогнете на WWF да опазва старите гори у нас

Какво е общото между книгите, кухненската маса и четките за гримиране?

Всички те са продукти, произведени от горите на нашата планета. Ето още няколко примера – тоалетна хартия, коркови тапи, гумени ръкавици, дървени въглища, кухненски прибори, хартия за принтери, различни видове ядки.

Колкото по-дълготрайно и по-разумно ползваме подобни продукти, толкова по-малко дървета ще бъдат отсечени, а това на свой ред означава запазени гори, които ни носят чиста вода и въздух и ни помагат в борбата с климатичните промени. Ако, обаче, търсенето на дървесина намалее, това ще се отрази на дърводобивния и дървообработващ сектор, който осигурява прехрана на хиляди семейства.

А има ли начин агнето да е цяло, а вълкът – сит? Отговорът е: „Да, има“.

WWF проучва и описва старите гори у нас, за да бъдат запазени без човешка намеса. Ние сме първата природозащитна организация, която подпомага сертифицирането на горите по FSC. Международният стандарт гарантира запазване на ценни гори, които ни носят чиста вода и въздух и ни помагат в борбата с природните бедствия, и в същото време осигурява регламентирана работа и препитание за хиляди семейства.

Нашата работа в защита на горите не е еднократна кампания, а дългосрочен ангажимент. Тя е трудна и изпълнена с ежедневни предизвикателства.

Вашите месечни дарения ще ни помогнат да планираме дейността си за няколко години напред и ще ни дадат сигурност, че ще можем да завършим започнатото.

Подаръци от WWF

Подаръци от WWF


• Сертификат за дарение с карта на вековните гори в България*
• Оригами на рис
• Плюшена играчка рис при достигане на дарение от 50 лв.


 

some_text

* Сертификатът и оригамито се изпращат само в електронен вид по имейл.

Така спестяваме разходите за по-твърда хартия, цветен принтер и по-здрава опаковка и използваме спестените средства за природозащитните ни дейности.