Станете закрилник на есетра!

Вашата помощ наистина може да помогне на учените да опазват есетрите по Дунав! 
Вижте кадри от работата ни по Дунав по-долу и защо имаме нужда от вас.

НАДЖИВЕЛИ СА ДИНОЗАВРИТЕ, НО НЕ И ХОРАТА...

Наричали са ги Властелините на Дунав. Днес, обаче, броят на дивите есетри е намалял драстично заради вредни човешки дейности: свръхулов, незаконна търговия с хайвер и силното изменение на естествения вид на реката.

Изкопаването на чакъл и пясък от дъното на реката, както и нарушаването на естествения ѝ вид допълнително заплашва есетрите. Променените местообитания влияят директно върху хвърлянето на хайвера и зимуването им.

В крайна сметка това води до изчезването на рибите. Нима ще го позволим?

Ако успеят да избегнат въжетата със заострени куки на бракониерите, тези удивителни риби могат да достигнат до 7 метра дължина и възраст до 100 години. Вие можете да ги защитите от изчезване!

Твоята помощ е от изключително значение за успеха на начинанието!

Всяка пролет и лято правим научни експедиции по р. Дунав и търсим местата, където се размножават и хранят есетрите. Всички риби, които улавяме, се описват и маркират старателно, а след това ги пускаме отново в реката. Водим дневник за всяко място, на което сме били. Ако намерим малки есетри, това означава, че все още има размножаване.

Късметът невинаги е с нас, но докато имаме подкрепа, има и надежда, че ще успеем да опазим дунавските есетри. 

Станете месечен дарител на WWF и благодарение на Вас ще можем да наемем квалифицирани специалисти и ще ги оборудваме с мрежи, котви, въжета, банки за проби, ботуши, гащеризони и дъждобрани.

С по-малко от 1 лев на ден можете да спасите национално богатство!

Побързайте – важно е да действаме заедно сега и да защитим есетрите от изчезване! Кликнете върху бутонаИ аз ставам закрилник“, за да направите дарение по Ваш избор за опазване на есетрите в река Дунав.

Подаръци от WWF

Подаръци от WWF

• Личен сертификат за дарение*
• Оригами на панда
• Плюшена играчка панда при достигане на дарение от 70 лв.


 
some_text

* Сертификатът и оригамито се изпращат само в електронен вид по имейл.